virágok világa | világok virága

Piros Pünkösdöt ezer éve virággal köszöntik Európa sok országában. A Sterling Galéria 2012. május 24-én nyíló Virágok Világa című kiállításán a legnevesebb hazai designékszerészek mutatják be az ünnep ihlette legfrissebb tárgyaikat. A június 8-áig nyitva tartó kiállításon olyan neves külföldi művészek tárgyait is megcsodálhatja a közönség, mint Philip Sajet, Fritz Maierhofer, Marta Mattsson, Bettina Speckner, Lina Petterson.

pic

Fritz MaierhofferA kiállítás megnyitóját megelőzi Fritz Maierhoffer ékszertervező művész/szobrász előadása
A Sterling ékszergaléria felkérésére Magyarországra látogat a jelenleg Ausztriában élő sokszorosan díjazott és nemzetközileg elismert művész.. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen egy előadás keretében bemutatja életművét és megismerteti a szakmában eltöltött közel ötven éves tapasztalatait.

Időpont: Május 24. én 13 órakor
Helyszín: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) előadótermében

pic

Philip SajetA pünkösd elnevezés a görög pentekosztész, azaz ötvenedik szóból származik. A Húsvét utáni ötvenedik napon, vasárnap ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét és egyben az egyház megalapítását, azaz Pünkösd napját. De mi is ez az ünnep? A hozzá fűződő népszokásokat réges-rég elfelejtettük. Vagy mégsem? Pünkösd napjára minden felébred. Zsong és zsibong az élet. Jól tudták a régiek, ilyenkor meg kell állni egy pillanatra. A nagy nyári munkák előtt ünnepelni kell. Köszönteni az új életet.

pic

Huber KingaA szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ünnepre, pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is. Üzenetet hordoznak ezek az ünnepek, az ember és a természet szeretetét hirdetik, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk és amik által továbbléphetünk.
pic

Kecskés Orsolya


pic

Marta MattsonA kiállító művészek:

Abaffy Klára
Ádám Krisztián
David Attila Norbert
Égi Marcell
Gaál Gyöngyvér
Gera Noémi
Huber Kinga
Jermakov Katalin
Kecskés Orsolya
Király Fanni
Krámli Magdolna
Nádai Andrea
Péter Vladimir
Simon Viktória
Slavei Tamás
Stomfai Krisztina
Tordai Márta
Tóth Zoltán
Vági Flóra
Vékony Fanni
Zámori Eszter

Philip Sajet
Fritz Maierhofer
Marta Mattsson
Denise Julis Reyton
Li-chu Wu
Mari Iwamoto
Adam Grinovich
Lina Peterson
Bettina Speckner
Perta Zimmermann
Claudia Steiner
Farrah Al-Dujaili
Gemma Draper
Kristi Paap
Julia Maria Künnap
A kosár tartalma üres
Oldal megosztása másokkalreplika órák